Algemene Voorwaarden

1. Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de webwinkel Vanilla and Brass, te vinden via www.vanillaandbrass.com of www.vanillaandbrass.nl. De voorwaarden gelden voor de verkoop-, leverings- en betalingshandelingen aan de klanten van Vanilla and Brass. Wanneer je een bestelling plaatst, betekent dat dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen worden gewijzigd, maar zullen altijd gepubliceerd worden op onze website. Vanilla and Brass is in Nederland gevestigd en het Nederlandse Recht is van toepassing op zowel de website als deze voorwaarden.

2. Overeenkomst

Er is een overeenkomst tussen Vanilla and Brass zodra je een email ter bevestiging van de bestelling hebt ontvangen.

Vanilla and Brass behoudt zich het recht voor, om een bestelling te annuleren. Er zal altijd een mail verstuurd worden, om dit kenbaar te maken. Mocht er al betaald zijn, dan zal het volledige bedrag teruggestort worden.

Zolang het volledige bedrag niet is voldaan, zal het product eigendom blijven van Vanilla and Brass en niet worden verstuurd.

We doen altijd ons uiterste best de voorraden op de website accuraat te houden, maar in het geval een artikel niet meer leverbaar blijkt te zijn, behoudt Vanilla and Brass zich het recht voor de bestelling te annuleren. Uiteraard zullen we dat via email kenbaar maken. Daarbij heb je de keuze of je andere artikelen in dezelfde bestelling ook wilt annuleren.

3. Overmacht

Vanilla and Brass kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet nakomen van de overeenkomst, indien er sprake is van aantoonbare overmacht. Hiermee worden onvoorziene omstandigheden bedoeld, als brand, bedrijfsstoringen, overheidsbepalingen en logistieke problemen. Indien het een tijdelijk probleem betreft, houden we ons het recht voor een aantal dagen te wachten met de levering. Betreft het een grotere vertraging of is het zelfs onmogelijk de levering te doen, dan zullen we dit altijd zo snel mogelijk laten weten en je de mogelijkheid geven de bestelling te annuleren.

4. Prijzen

Alle prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan eventuele invoer- of drukfouten, wanneer dit leidt tot duidelijk foute prijzen. Mocht die situatie zich voordoen, dan zullen we contact opnemen om dit kenbaar te maken. Je krijgt dan de mogelijkheid de bestelling te annuleren.

5. Verzendkosten

De verzendkosten naar Nederland bedragen €4,85 per bestelling. Vanaf €100 zijn de verzendkosten binnen Nederland gratis. Afhalen in Haulerwijk kan ook, maar slechts op afspraak.

6. Levering

Vanilla and Brass levert normaal gesproken alleen in Nederland. Wil je in het buitenland laten bezorgen, dan kun je contact opnemen. We zullen dan via email overleggen wat de mogelijkheden zijn, voor de bestelling die je in gedachten hebt.

Voor de artikelen die op voorraad zijn, streven we altijd naar een verzentermijn van maximaal 48 uur, na het ontvangen van de betalingen. Voor op op maat gemaakte artikelen, zal het bestellen via direct contact verlopen. Daarin zullen we de verwachte leveringstermijn aangeven, afhankelijk van de bestelling.

7. Betalen

Bestellingen worden geleverd op basis van vooruitbetaling. De betaling moet binnen 7 dagen na het plaatsen van de order ontvangen zijn, anders wordt de bestelling geannuleerd. Betalen aan Vanilla and Brass kan via iDeal, directe bankoverschrijving of PayPal. Bankoverschrijving kan op de volgende Knab rekening: IBAN= NL98 KNAB 0256 4209 39. Betalen via Paypal kan op paypal@vanillaandbrass.com.

8. Retourneren

Mocht een artikel niet aan je verwachtingen voldoen, dan kan het worden geretourneerd. Dit moet gebeuren binnen 14 kalenderdagen na ontvangst. Na deze termijn kunnen wij helaas een artikel niet meer terug nemen. Deze maximale termijn gaat in vanaf het de dag dat je de artikelen hebt ontvangen. Je moet de wens tot retourneren binnen deze termijn gemeld hebben bij Vanilla and Brass.

Om een artikel te retourneren is het vereist dat het ongedragen is. Ze mogen niet stinken, vies of beschadigd zijn. De artikelen moeten de originele labels bevatten en in de originele verpakking zitten.

Bij het retourneren van een deel van bestelling krijg je het bedrag voor het betreffende artikel terug. Bij retourneren van de hele bestelling krijg je ook verzendkosten terug.

De verzendkosten van het retourneren blijven voor je eigen rekening.

Wil je een artikel retourneren, vul dan het retourformulier in. We zullen het proces via de e-mail met je afhandelen, om er zo voor te zorgen dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

9. Ruilen

Vanilla and Brass biedt de mogelijkheid tot ruilen, waarbij dezelfde voorwaarden gelden als bij het retourneren voor het te ruilen artikel. Neem contact op via het contactformulier. We zullen het ruilproces verder via e-mail afhandelen.

10. Bescherming persoonsgegevens

Vanilla and Brass gaat vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Deze informatie zal niet worden doorgegeven aan derden en wordt slechts bewaard om je bestellingen met goed gevolg af te ronden.

11. Copyright

Alle rechten voorbehouden. Niets op de site van Vanilla and Brass mag worden gekopieerd zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Vanilla and Brass.

12. Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over deze algemene voorwaarden, neem dan contact op met Vanilla and Brass. Ook voor vragen over de producten, verzenden, betalingen of andere gerelateerde zaken kan je contact opnemen. We zullen je zo spoedig mogelijk van een antwoord voorzien.

13. Colofon

Vanilla and Brass
Valckeniersweg 9
8433 JA Haulerwijk

KVK:67718574

BTW: NL002473356B11

Mail: contact@vanillaandbrass.com of via het contactformulier