Garderobe Van Een Meisje

Ik houd erg van shoppen en een leuke garderobe samenstellen voor mij kinderen, maar tjonge-jonge, is dat veel werk!

Nou ja, een garderobe voor een jongen is niet zo moeilijk. Want wat kun je hier aan doen? Broek en shirt. Klaar!

Maar een meisje heeft een rokje, een jurkje, een broekje, een legging, een bolero, en alles moet bij elkaar passen. Serieus, de garderobe van mijn driejarige dochter neemt twee keer zoveel ruimte in als die van mijn zoon van zes.

Tegenwoordig heb ik veel plezier van het uitzoeken en kopen van leuke meisjeskleding. Maar er waren tijden wanneer ik in de winkel stond en me geen raad wist. Ik wist helemaal niet hoe ik leuke kleding moest uitzoeken voor mijn meisje!

Daarom heb ik een paar regels voor mij bedacht. Ze zijn niet super speciaal, maar ze helpen mij bij het winkelen. Ik wil niet alleen mijn gevoel volgen, maar ook bewust kiezen en zeker weten dat mijn aankoop een sucess word.

Mischien kunnen jullie jezelf daar ook in vinden.

Hier zijn mijn regels 🙂

  • Effen basiskleuren. Ik koop voor mijn dochter een paar roze effen gekleurde leggings. En voor boven:  T-shirt, longsleeve of vest van dezelfde kleur. Voor de winter zijn het donkere kleuren: zwart, donkerblauw en grijs. Dit zijn de basis kleuren die je vaak goed kunt combineren. Want soms zie je ergens iets leuks en sta je in de winkel te twijfelen: Doen of Niet doen? Maar dankzij deze basiskleuren hoef je niet te stressen of je wel een leuk setje kunt maken.
  • Als het jurkje of rokje een drukke print heeft, dan moet de bijpassende legging en T-shirt effen gekleurd zijn. En andersom: heb je een drukke print op de legging, neem dan een rokje of jurkje dat effen van kleur is.
  • Bij spijkerstof past alles! Ik vind drukke prints op leggings erg leuk en daarom heb ik een paar spijkerrokjes, om zo altijd een stoere outfit samen te kunnen stellen.
  • Jurkjes zijn ideaal voor de zomer, want je bent in één keer klaar! Je hoeft geen bijpassende legging en vesten zoeken. Maar ook in de winter is een jurkje een praktische oplossing. Er moet dan wel een broek of legging bij, maar het is nog altijd makkelijker twee dingen bij elkaar te zoeken dan drie.

En wat denken jullie? Is hier iets herkenbaars bij voor jullie? Hoe stellen jullie de garderobe van jullie dochters samen? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.

En inderdaad de leuke rokjes van de foto kunnen jullie op onze website vinden.

Mix & Match

 

-Inna-

Geplaatst in Blog.